TOK TUTAN YIYECEKLER
BİR TÜRLÜ DOYMAK BİLMİYORSANIZ
MASANIZI DONATTIĞINIZ YİYECEKLERE BİR GÖZ ATIN...
BELKİ DE SEÇİMİNİZİ YANLIŞ YAPIYORSUNUZDUR.
ÇÜNKÜ BAZI YİYECEKLER SİZİ KURT GİBİ
ACIKTIRIRKEN BAZILARI UZUN SÜRE TOK TUTAR.
PEKİ HANGİ YİYECEKLER ACIKTIRIR,
HANGİLERİ İŞTAH KAPATIR?...
ÖNCE TOK TUTANLAR
TOK TUTAN YİYECEKLER:
AVOKADO:
B6 VİTAMİNİ DEPOSUDUR.
KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VARDIR.
TOK TUTAN AVOKADOYU KENDİNİZİ
AÇ HİSSETTİĞİNİZ ZAMANLARDA YİYEBİLİRSİNİZ.
ÇAVDAR EKMEĞİ:
YAPILAN DİYETLERİN HEPSİNDE
KEPEK EKMEĞİNDEN BAHSEDİLSE DE ASLINDA
ÇAVDAR EKMEĞİNİN TOK TUTAN ETKİSİ YADSINAMAZ.
HATTA BEYAZ BUĞDAY EKMEĞİNE GÖRE
YÜZDE 50 ORANINDA DAHA FAZLA DOYMA HİSSİ VERİR.
DİL PEYNİRİ:
GÜN İÇERİSİNDE AÇLIK HİSSETTİĞİNİZDE
ATIŞTIRABİLECEĞİNİZ FAYDALI
BİR GIDA OLMASININ YANINDA
PROTEİNLİ YAPISINDAN DOLAYI
TOK TUTMA ÖZELLİĞİNE DE SAHİPTİR.
BÖĞÜRTLEN:
KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZDE
BİR KASE YOĞURDUN İÇİNE
KARIŞTIRACAĞINIZ BÖĞÜRTLEN
SİZİ BİR SÜRE TOK TUTAR.
BÖĞÜRTLEN ÇOK FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR,
BU NEDENLE DE YARARLIDIRLAR.
SARDALYA:
PROTEİN DEPOSUDUR.
KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİN
DENGELENMESİNİ SAĞLAR.
BU SAYEDE TOKLUK HİSSİ VERİR.
AYRICA METABOLİZMANIN
HAREKETE GEÇMESİNİ SAĞLAR.
ELMA:
YAPILAN DİYETLERDE
ARA ÖĞÜN OLARAK ELMA
TAVSİYE EDİLİR BUNUN NEDENİ İSE
TOK TUTUCU ÖZELLİĞİNİN OLMASIDIR.
KALORİSİ AZ OLAN ELMAYI ACIKTIĞINIZDA
YERSENİZ BİR SÜRE DAHA TOK HİSSEDERSİNİZ.
KEPEKLİ MAKARNA:
GÜNLÜK GIDA TÜKETİMİNDE
ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN
LİFLİ BESİNLERDENDİR.
BU BESİNLER YENDİKTEN SONRA HACİMLERİNİN
YÜZDE 20’Sİ KADAR GENİŞLEME ÖZELLİĞİNE
SAHİP OLDUKLARI İÇİN TOKLUK HİSSİ VERİRLER.
ESMER PİRİNÇ:
KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTARAK
AÇLIK HİSSİNİN ÖNÜNE GEÇEN
KARBONHİDRATLARIN
BAŞINDA GELEN ESMER PİRİNÇ,
UZUN SÜRE ACIKMAMANIZI SAĞLAR.
BU NEDENLE YEMEKLERİNİZDE
ESMER PİRİNCE YER VERİN.
YULAF EZMESİ:
TOKLUK VE ŞİŞKİNLİK HİSSİ VEREN
BESİNLERİN BAŞINDA GELİR.
FAKAT YULAF EZMESİNİ SÜT İLE DEĞİL
SU İLE YAPMAKTA FAYDA VARDIR.
SÜTLE YAPILDIĞINDA İSE SÜTÜ TERCİH EDİN.
BADEM:
GÜNDE İKİ AVUÇ DÜZENLİ OLARAK YENECEK BADEMİN,
TOKLUK HİSSİ VEREREK OBEZİTEYE KARŞI MÜZADELEDE
YARARLI OLDUĞU YAPILAN
ARAŞTIRMALAR İLE KANITLANMIŞ BİR GERÇEK.
BROKOLİ:
BROKOLİDE VÜCUTTAKİ İNSULİN
DENGESİNİ KORUYAN KROM BULUNUR.
KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİNİ ENGELLEYEN
KROM SAYESİNDE AÇLIK HİSSETMEZSİNİZ.
YUMURTA:
ÇOK PİŞMİŞ YUMURTA DA
TOK TUTAN YİYECEKLER ARASINDADIR.
HAZIRLANMASI KOLAY OLAN YUMURTA
PROTEİN AÇISINDAN DA ZENGİNDİR.
PROTEİN SİZİ TOK TUTTUĞU İÇİN
KOLAY KOLAY ACIKMAZSINIZ.
DONMUŞ YOĞURT:
DONDURMA İSTEĞİNİZİ
DONMUŞ YOĞURT YİYEREK KARŞILAYABİLİRSİNİZ.
MEYVELİ DONMUŞ YOĞURT YEDİĞİNİZDE
HEM KARNINIZI TOK TUTTUĞUNU HİSSEDECEK,
HEM DE FAZLA KALORİ ALMAMIŞ OLACAKSINIZ.
SEBZE ÇORBASI:
ÇORBA, ATIŞTIRMAK İÇİN İDEAL OLMASA DA
AZ KALORİSİ VE TOK TUTAN ETKİSİ İLE İDEALDİR.
ACIKTIĞINIZDA BİR KASE ÇORBA AÇLIĞINIZI BASTIRIR.
ÇİLEK:
CANINIZ ÇOK FAZLA TATLI İSTEDİĞİNDE
BİR KAP DOLUSU ÇİLEK YİYEBİLİRSİNİZ.
ÇİLEKLERİN ÜZERİNE BİR TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
DE DÖKERSENİZ TATLI YEMİŞ KADAR OLURSUNUZ.
AYRICA ÇİLEK TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR.
IHLAMUR:
YEMEK SAATİNE YAKIN İÇİLEN IHLAMURUN,
HASTALIKLARA FAYDASININ YANI SIRA
İŞTAHI KAPATAN ETKİSİ DE VAR.
BİR TÜRLÜ DOYMAK BİLMİYORSANIZ
MASANIZI DONATTIĞINIZ YİYECEKLERE BİR GÖZ ATIN...
BELKİ DE SEÇİMİNİZİ YANLIŞ YAPIYORSUNUZDUR.
ÇÜNKÜ BAZI YİYECEKLER SİZİ KURT GİBİ
ACIKTIRIRKEN BAZILARI UZUN SÜRE TOK TUTAR.
PEKİ HANGİ YİYECEKLER ACIKTIRIR,
HANGİLERİ İŞTAH KAPATIR?...
ÖNCE TOK TUTANLAR
TOK TUTAN YİYECEKLER:
AVOKADO:
B6 VİTAMİNİ DEPOSUDUR.
KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VARDIR.
TOK TUTAN AVOKADOYU KENDİNİZİ
AÇ HİSSETTİĞİNİZ ZAMANLARDA YİYEBİLİRSİNİZ.
ÇAVDAR EKMEĞİ:
YAPILAN DİYETLERİN HEPSİNDE
KEPEK EKMEĞİNDEN BAHSEDİLSE DE ASLINDA
ÇAVDAR EKMEĞİNİN TOK TUTAN ETKİSİ YADSINAMAZ.
HATTA BEYAZ BUĞDAY EKMEĞİNE GÖRE
YÜZDE 50 ORANINDA DAHA FAZLA DOYMA HİSSİ VERİR.
DİL PEYNİRİ:
GÜN İÇERİSİNDE AÇLIK HİSSETTİĞİNİZDE
ATIŞTIRABİLECEĞİNİZ FAYDALI
BİR GIDA OLMASININ YANINDA
PROTEİNLİ YAPISINDAN DOLAYI
TOK TUTMA ÖZELLİĞİNE DE SAHİPTİR.
BÖĞÜRTLEN:
KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZDE
BİR KASE YOĞURDUN İÇİNE
KARIŞTIRACAĞINIZ BÖĞÜRTLEN
SİZİ BİR SÜRE TOK TUTAR.
BÖĞÜRTLEN ÇOK FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR,
BU NEDENLE DE YARARLIDIRLAR.
SARDALYA:
PROTEİN DEPOSUDUR.
KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİN
DENGELENMESİNİ SAĞLAR.
BU SAYEDE TOKLUK HİSSİ VERİR.
AYRICA METABOLİZMANIN
HAREKETE GEÇMESİNİ SAĞLAR.
ELMA:
YAPILAN DİYETLERDE
ARA ÖĞÜN OLARAK ELMA
TAVSİYE EDİLİR BUNUN NEDENİ İSE
TOK TUTUCU ÖZELLİĞİNİN OLMASIDIR.
KALORİSİ AZ OLAN ELMAYI ACIKTIĞINIZDA
YERSENİZ BİR SÜRE DAHA TOK HİSSEDERSİNİZ.
KEPEKLİ MAKARNA:
GÜNLÜK GIDA TÜKETİMİNDE
ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN
LİFLİ BESİNLERDENDİR.
BU BESİNLER YENDİKTEN SONRA HACİMLERİNİN
YÜZDE 20’Sİ KADAR GENİŞLEME ÖZELLİĞİNE
SAHİP OLDUKLARI İÇİN TOKLUK HİSSİ VERİRLER.
ESMER PİRİNÇ:
KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTARAK
AÇLIK HİSSİNİN ÖNÜNE GEÇEN
KARBONHİDRATLARIN
BAŞINDA GELEN ESMER PİRİNÇ,
UZUN SÜRE ACIKMAMANIZI SAĞLAR.
BU NEDENLE YEMEKLERİNİZDE
ESMER PİRİNCE YER VERİN.
YULAF EZMESİ:
TOKLUK VE ŞİŞKİNLİK HİSSİ VEREN
BESİNLERİN BAŞINDA GELİR.
FAKAT YULAF EZMESİNİ SÜT İLE DEĞİL
SU İLE YAPMAKTA FAYDA VARDIR.
SÜTLE YAPILDIĞINDA İSE SÜTÜ TERCİH EDİN.
BADEM:
GÜNDE İKİ AVUÇ DÜZENLİ OLARAK YENECEK BADEMİN,
TOKLUK HİSSİ VEREREK OBEZİTEYE KARŞI MÜZADELEDE
YARARLI OLDUĞU YAPILAN
ARAŞTIRMALAR İLE KANITLANMIŞ BİR GERÇEK.
BROKOLİ:
BROKOLİDE VÜCUTTAKİ İNSULİN
DENGESİNİ KORUYAN KROM BULUNUR.
KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİNİ ENGELLEYEN
KROM SAYESİNDE AÇLIK HİSSETMEZSİNİZ.
YUMURTA:
ÇOK PİŞMİŞ YUMURTA DA
TOK TUTAN YİYECEKLER ARASINDADIR.
HAZIRLANMASI KOLAY OLAN YUMURTA
PROTEİN AÇISINDAN DA ZENGİNDİR.
PROTEİN SİZİ TOK TUTTUĞU İÇİN
KOLAY KOLAY ACIKMAZSINIZ.
DONMUŞ YOĞURT:
DONDURMA İSTEĞİNİZİ
DONMUŞ YOĞURT YİYEREK KARŞILAYABİLİRSİNİZ.
MEYVELİ DONMUŞ YOĞURT YEDİĞİNİZDE
HEM KARNINIZI TOK TUTTUĞUNU HİSSEDECEK,
HEM DE FAZLA KALORİ ALMAMIŞ OLACAKSINIZ.
SEBZE ÇORBASI:
ÇORBA, ATIŞTIRMAK İÇİN İDEAL OLMASA DA
AZ KALORİSİ VE TOK TUTAN ETKİSİ İLE İDEALDİR.
ACIKTIĞINIZDA BİR KASE ÇORBA AÇLIĞINIZI BASTIRIR.
ÇİLEK:
CANINIZ ÇOK FAZLA TATLI İSTEDİĞİNDE
BİR KAP DOLUSU ÇİLEK YİYEBİLİRSİNİZ.
ÇİLEKLERİN ÜZERİNE BİR TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
DE DÖKERSENİZ TATLI YEMİŞ KADAR OLURSUNUZ.
AYRICA ÇİLEK TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR.
IHLAMUR:
YEMEK SAATİNE YAKIN İÇİLEN IHLAMURUN,
HASTALIKLARA FAYDASININ YANI SIRA
İŞTAHI KAPATAN ETKİSİ DE VAR.